Съчетание между уют, традиция, стил и съвременни технологии за винопроизводството PDF Печат Е-мейл
Автор Administrator   
07 July 2004

   Шато "Ветровитите хълмове" е разположено в центъра на лозовия масив. Архитектурното излъчване на сградата създава усещане за уют, традиция и стил, зад които се крие едно модерно обзаведено винарско предприятие. В него са създадени условия за прилагане на най-съвременните технологии във винопроизводството. Технологичното оборудване е изпълнено от водещи италиански фирми и отговаря на всички световни изисквания. Цикъла на производство обхваща всички технологични операции от началната преработка на гроздето до бутилиране и художествено оформление на готовите вина. Управлението и контрола на качеството на произвежданата продукция се осъществява от модерно оборудвана лаборатория.
   Шато "Ветровитите хълмове" е ежедневно отворено за посещения. В подземната част на избата, където в дъбови бъчви се формират и стареят вината е оформена зала за дегустации. В надземната част на избата е проектиран ресторант с 60 места, от които се открива чудесна панорамна гледка обхващаща целия район.
 ВЕТРОВИТИ ХЪЛМОВЕ отличен тероар за отглеждане на лозя "Ветровитите хълмове" в близост до град Сливен са чудесно място за отглеждане на висококачествени червени сортове грозде. Умерено-континенталния климат със средна годишна температура, около 11°С и вегетационна температура 3700-3800°С предопределят постепенното, умерено зреене на гроздето. Лозята се отглеждат върху хълмисти терени с наклон на склона около 12° при южно и югозападно изложение.
   Отличния терен осигурява максимална огреваемост на лозите, което е предпоставка за синтеза на багрилни и ароматни компоненти. Добрия въздушен и воден дренаж и постоянния вятър предпазват лозята от гъбни болести. Почвите на лозовия масив са сиво-кафяви горски с мощност на почвения слой 1,5 метра. Същите са средно до тежко песъкливо-глинести (съдържание на глина от 35 до 45%), което способства за синтеза и натрупването на багрилна материя. Съдържанието на активни карбонати в почвата е 8-10%. Същите имат благоприятно отражение върху формирането на ароматния потенциал на гроздето.
   Всичко горепосочено прави "Ветровитите хълмове" един отличен тероар за отглеждането на червени винени сортове грозде.

Последна промяна ( 08 November 2007 )
 
< Предишна   Следваща >